Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- رئیس هیئت‌ مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان گفت: از ساعت ۲۴ دیشب آب زاینده‌رود برای پنجمین نوبت آبیاری غلات کشاورزان شرق اصفهان به مدت ۱۰ روز رهاسازی شده است. - اخبار استانها -

حسین وحیدا در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم دراصفهان پیرامون اینکه همزمان با رهاسازی آب زاینده‌رود برای کشاورزان شرق اصفهان میزان برداشت‌ها برای باغداران و کشاورزی غرب استان بسته شده است، اظهارداشت: براساس تصمیمات جلسات کمیته چهارجانبه متشکل از استانداری، جهاد کشاورزی، صنف کشاورزان و شرکت آب منطقه‌ای اصفهان؛ میزان حجم و مدت زمان بازگشایی آب زاینده‌رود برای آبیاری نوبت پنجم کشت غله کشاورزان شرق اصفهان برطبق چهار سنوات گذشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه آب رهاسازی زاینده‌رود از ساعت 24 دیشب، بعدازظهر امروز به شهر اصفهان خواهد رسید، افزود: این بازگشایی نوبت آخر، برای کشت غلات کشاورزان شرق است که به مدت 10 روز با میزان حجم 45 میلیون مترمکعب رهاسازی شده است.

عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان در پاسخ به اینکه براساس توافقات چنانچه مقرر بود آب زاینده‌رود برای کشاورزان شرق اصفهان طی 5 نوبت رهاسازی شود چرا بازگشایی آن در بستر رودخانه در جهت جلوگیری از هدررفت میزان حجم سد با توجه به کاهش چندین درصدی و حفظ محیط زیست و عدم نابودی آبزیان به صورت مداوم جریان نداشته است، گفت: این مباحث، موضوعاتی زیرنظر وزارت نیرو است! اما اگر طی این مدت، آب به‌طور مداوم و با فشار کمتر در رودخانه جاری بود نه تنها جهت چاه‌های زیرزمینی و معضلات فرونشست زمین بسیار سودمندتر بود بلکه کشاورزان هم با آسودگی خیال برای کشت غلات کیفیت‌تر اقدام می‌کردند.

وی ادامه داد: طی برگزاری جلسات اولیه و تصمیمات برای بازگشایی سد زاینده‌رود جهت آبیاری غلات کشاورزان شرق اصفهان، پیشنهاد صنف کشاورزان بر رهاسازی مداوم و با فشار اندک به منظور کاهش هدررفت کمتر آب بر بستر رودخانه بود که این طرح متاسفانه مورد قبول قرار نگرفت. چنانچه تمام شرایط به طور صحیح اجرایی می‌شد هم اکنون وضعیت کشاورزان مطلوب‌تر از موقعیت فعلی بود.

وحیدا با اشاره به اینکه باز و بسته شدن زاینده‌رود طی چهار نوبت جهت کشت غله کشاورزان شرق اصفهان بی‌تاثیر هم برای چاه‌های زیرزمینی، شهرداری و دغدغه‌های فرونشست زمین نبوده است، بیان کرد: بازگشایی آب طی این مدت برای کشاورزان شرق اصفهان با وجود عدم بهره 100 درصدی از آن نتایج مثبت در برداشت محصول خواهد داشت چرا که آنها سال گذشته متاسفانه هیچ‌گونه کشتی نداشته‌اند اما امیدواریم تخصیص آب برای کشت پاییز با برنامه‌ریزی و مدیریت دقیقی‌ اجرایی گردد.

رئیس هیئت‌ مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان با تاکید براینکه مقرر شده برای کشت پاییز کشاورزان شرق اصفهان 200 میلیون مترمکعب آب پشت سد زاینده‌رود ذخیره‌سازی شود، اظهار داشت: امیدواریم تجربه 5 نوبت باز و بسته شدن آب رودخانه جهت آبیاری شرق استان تجربه‌ای برای وزارت نیرو باشد که به منظور جلوگیری از پرت کمتر در توزیع و مدیریت آب برنامه‌ریزی صحیح صورت بگیرد.

30 پیشنهاد شورای شهر اصفهان برای سفر هیئت دولت/ آب زاینده‌رود دائمی و قطار سریع‌السیر اصفهان-تهران تکمیل شودتشنگی در روستاهای سرچشمه رودخانه‌های کارون و زاینده‌رود/ تعلل مدیران سابق در تأمین آب شرب 23 روستای کوهرنگ‌

وی در ادامه افزود: سال 1398 باوجود گرمای طاقت فرسای تابستان با حمایت آب منطقه‌ای و صنف کشاورزان 97 میلیون مترمکعب آب طی مدت 78 روز در آبشار به منظور کشت کشاورزان توزیع کردیم که محصولات خوبی هم برداشت شد، اما امیدواریم برای کشت پاییزه امسال با مشکلات فعلی مدیریت شود.

وحیدا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه کیفیت گندم کشت شده در نقاط مختلف شرق اصفهان را چگونه ارزیابی می‌کنید، گفت: میزان حجم هر چهار نوبت آب در اختیار کشاورزان شرق یکسان بوده است، اما به دلیل عواملی همچون تنش در موقع تقسیم آب، کشت دیرهنگام، تغییرات آب و هوایی و کمبود آب؛ کیفیت گندم شرایط مطلوبی ندارد، اما به علت نبود هیچ‌گونه کشت محصول طی سال گذشته در حال حاضر وضعیت مناسب‌تر است و کشاورزان هم راضی هستند.

وی پیرامون اینکه برداشت‌های غیرمجاز صنایع از زاینده‌رود همچنان ادامه دارد، تصریح کرد: در این زمینه اقدامات بسیاری صورت گرفته اما عملا اقدامی اجرایی نشده است.

انتهای پیام/163/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کشاورزان شرق اصفهان آب زاینده رود میزان حجم برای کشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۹۴۰۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز سامانه جدید بارشی از امروز؛ آسیب به محصولات کشاورزان

به گزارش خبرگزاری مهر، امروز با ورود سامانه بارشی به کشور در استان‌های واقع در شمال غرب، غرب، جنوب غرب، برخی مناطق جنوب و مرکز ایران، استان‌های ساحلی دریای خزر و استان‌های قزوین، البرز و تهران رگبار، رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی، برخی مناطق گردوخاک و در مناطق مستعد بارش تگرگ پیش‌بینی می‌شود.

امروز با ورود سامانه بارشی به کشور در استان‌های واقع در شمال غرب، غرب، جنوب غرب، برخی مناطق جنوب و مرکز ایران، استان‌های ساحلی دریای خزر و استان‌های قزوین، البرز و تهران رگبار، رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی، برخی مناطق گردوخاک و در مناطق مستعد بارش تگرگ پیش‌بینی می‌شود.

فردا سه‌شنبه تا حدودی از شدت بارش‌ها در مناطق ذکر شده کاسته شده و علاوه بر این مناطق در شمال شرق نیز بارش روی می‌دهد. روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در شمال غرب، سواحل شمالی، شمال شرق، ارتفاعات البرز مرکزی و بخش‌هایی از شرق و جنوب کشور بارش پیش‌بینی شده است.

امروز و فردا در استان‌های ساحلی دریای خزر و روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در شمال شرق کشور کاهش دما روی می‌دهد. روز جمعه جو آرام همراه با افزایش نسبی دما در کشور روی می‌دهد. طی دو روز آینده نیز دریای خزر و خلیج‌فارس مواج هستند.

آسیب به محصولات کشاورزی

توصیه:

تسریع در شخم مزارع شالیزاری به کمک روان‌آب‌های سطحی موجود.

دادن کود سرک به مزارع گندم آبی و کلزا قبل از وقوع بارش در استان‌های شمال غربی.

عدم انجام آبیاری مزارع غلات جهت جلوگیری از ورس با توجه به پیش‌بینی وقوع باد شدید.

تسریع در برداشت مزارع غلات و کلزا آماده برداشت در استان‌های جنوبی و چغندرقند در خوزستان.

محافظت از دپوهای گندم و غلات برداشت شده در برابر بارش رگباری به‌ویژه در استان بوشهر.

خودداری از برداشت یونجه، نعنا و گل محمدی در استان فارس.

اجتناب از محلول‌پاشی و سمپاشی در مزارع و باغات با توجه به وقوع بارش‌ها.

آماده‌سازی زمین برای کشت محصولات کشاورزی بهاره (سیب زمینی و چغندرقند بهاره در استان لرستان و ذرت در استان البرز، سبزی و صیفی به خصوص سیب زمینی در مناطق سردسیر استان‌های شمال غربی).

زهکشی و پاکسازی مسیر آب باغات و مزارع با توجه به بارش‌ها، حفاظت از مزارع صیفی جات.

کنترل دما و رطوبت انبارها با توجه به افزایش رطوبت جهت جلوگیری از خسارت بیماری‌های قارچی، بسته نگهداشتن دریچه گلخانه‌ها در هنگام بارش و استحکام آنها در برابر باد شدید.

عدم استفاده از آب باران برای دام‌ها.

جلوگیری از نفوذ روان‌آب به داخل سالن‌ها.

پاکسازی، تنظیم و کنترل دریچه ورودی و خروجی آب استخرها.

خودداری دامداران و عشایر از عبور در ارتفاعات و انتقال دام‌ها به مکان سرپوشیده در هنگام وقوع بارش.

عایق‌بندی و محافظت از کندوها در مقابل بارش و باد شدید.

استحکام نهال‌های جوان در برابر باد شدید.

عدم تردد ماشین آلات کشاورزی و کمباین‌های برداشت غلات بر روی مزارع در موقع بارندگی.

کد خبر 6097791 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • جزئیات شرایط سنی ورود به کلاس اول برای سال تحصیلی جدید + آخرین مهلت ثبت نام سنجش
  • توجه به کشاورزی نیاز امروز کشور است
  • خط انتقال آب جدید شهر زاینده‌رود بهره‌برداری شد
  • جزئیات برگزاری پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا (ع)
  • نشست چندباره خیابان‌های اصفهان/وقتی زمین زیر پای مردم سست می‌شود
  • مشخصات و مکان زلزله امروز بعدازظهر در تهران +تصویر
  • نشست خبری پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا علیه السلام
  • نشست زمین برای چهارمین بار در خیابان شهیدان کاظمی + عکس
  • هشدار هواشناسی به کشاورزان ۲۵ استان/ امروز جاده چالوس خطرناک است
  • آغاز سامانه جدید بارشی از امروز؛ آسیب به محصولات کشاورزان